Hvert år, første søndag i advent, inviterer Sundsbarm kraftverk og Seljord songlag til adventskonsert i kraftstasjonen i Skorvefjell. Eller Skorvekatedralen som de for anledningen har døpt maskinsalen dypt inn i fjellet.

Fullsatt kraftverk

Søndag 2. desember gikk konserten av stabelen for 25 år på rad. En fullsatt sal med cirka 400 mennesker kom i julestemning med Seljord songlag under ledelse av Oddbjørn Aase. Årets solist var Sigrid Aase med band.

- Det som er spesielt her er at vi åpner opp kraftverket og holder konserten inne i fjellhallen. Normalt er dette området stengt for publikum, men vi rigger til fullt konsertlokale og inviterer alle som har lyst til å komme fra lokalsamfunnet rundt, sier administrerende direktør Geir Kulås i Skagerak Kraft.

Markerte 25 år med pengegave

Konserten er gratis for publikum, men i år ble det likevel en liten ekstrainntekt for songlaget da Kulås markerte de 25 årene med en sjekk på 25 000 kroner fra Skagerak Kraft.

Medarbeiderne ved Sundsbarm kraftverk stiller også opp hvert eneste år. De sørger for enkel servering og at arrangementet gjennomføres på en sikker og forsvarlig måte.